Sağlanan Hizmetler ve Mezuniyet Şartları

Boğaziçi Üniversitesi TTO HayalEt Kuluçka Merkezi'ne kabul edilen girişimcilere aşağıdaki imkanlar sunulmaktadır.

• 6+6 ay süreli ofis imkânı (projenin ilerleyişine göre belirlenen bir zaman dilimi)
  • Elektrik, su, telefon, internet hizmetleri
  • Temizlik ve güvenlik hizmeti
  • Benzer konumdaki girişimcilerin bir arada bulunduğu girişimcilik ekosistemi
  • Toplantı odası

Bunların yanı sıra;

• İş planlarının uygulanması konusunda danışmanlık hizmetleri
  • Hukuk ve mali işler konularında danışmanlık hizmeti
  • Stratejik tedarikçi, iş ortakları ve müşterilere erişimde destek
  • Üniversite akademisyenlerine ve öğrencilere erişim imkânı
  • Yatırımcı ilişkilerinin sağlanması
  • Şirketleşme, ticarileşme, uluslararasılaşma ve benzeri alanlarda desteklerin sağlanması
  • Ar-Ge ve yenilik faaliyetleri ile ilgili finansmana erişim konusunda danışmanlık sunulması ve mevcut programlara yönlendirilmesi ve/veya uygun yapılar ile bir araya gelinmesine destek olunması

gibi hizmetlerden de yararlanabilmektedirler. Girişimciler, TTO HayalEt’de bulunduğu süre içerisinde kuluçka merkezi tarafından düzenlenen tüm etkinliklerden ücretsiz yararlanmaktadır. Ayrıca, teşvikler, fonlar hakkında özel bilgilendirmeler yapılmakta ve fikri mülkiyet haklarını içeren konularda kendilerine destek verilmektedir.

Henüz firmasını kurmamış olan kullanıcılar en geç üç ay içinde (projenin gelişimine göre bu sürede esneme yapılabilmektedir.) firma kurulum işlemlerini tamamlayıp, vergi levhalarının fotokopisini yönetime teslim etmektedirler. Bu işlemi belirtilen tarihe kadar tamamlamayan kullanıcılara ek süre verilebileceği gibi sözleşmeleri de feshedilebilmektedir. Firmalar kendi belirledikleri bir adreste firmalarını kurabilmekte, Kuluçka Merkezini şirket adresi olarak gösterememektedir. Çalışma ofisi olarak kartvizit ve baskılı görsel tanıtımlarında Kuluçka Merkezi adresini gösterebilmektedirler.

Mezuniyet Şartları:

- Şirket kurup fatura kesebilir hale gelmesi
- Yatırım alınıp girişimin büyütülmesi ve daha geniş bir alana ihtiyaç duyulması
- KOSGEB TEKMER ya da Teknopark'tan işlik desteği/ofis alarak yer değişikliğine gidilmesi
- Geliştirilen ürün ya da teknolojinin satılarak/lisanslanarak ürüne dönüştürülmesi

Bu kriterler doğrultusunda gerekli değerlendirme yapılarak, girişimcilerimizin mezun edilmesine karar verilmektedir.